Ajakformálás

Az arc harmóniájához hozzá tartozik az ajak szépsége is. Természetesen ennél a kezelésnél is a természetesség a cél, aki hatalmas ajkakat szeretne, itt rossz helyen jár.Legtöbbször az ajkak arányainak változtatása, az ajkak teltebbé alakítása a cél.

Erre több lehetőségünk van:

  • Feltöltés hyaluronsav tartalmú anyagokkal

    Nagyon jó megoldás, főleg első alkalommal. Ambuláns, gyors beavatkozás, azonnali eredménnyel. Az első 1-2 napban duzzanat előfordul. Eredménye természetes, hatása 6-8 hónap. Vannak nem felszívódó injekciós készítmények is, azonban ezek használata nem javasolt: sok problémát, gyulladást, csomókat okozhatnak, néha csak bonyolult műtéttel lehet eltávolítani őket.

  • Saját zsír átültetése

    Önmagában ajak formálásra ritkán alkalmazzuk, inkább egyéb zsírátültetéshez (arc, mell) kapcsolódóan. Általában ezen a területen kevesebb marad meg a zsírból, egy átültetésből 20-30%. Több átültetéssel lehet megfelelő, tartós eredményt elérni.

  • Ajak implantátum beültetése

    Ha az időleges ajak vastagítás eredménye tetszett, a hatás elmúltával lehet ismételni a feltöltést, vagy lehet tartós megoldást, ajak implantátumot választani. Ez egy speciális szilikon szál, melynek formája is az ajakhoz hasonló (középen teltebb, szélein vékonyabb). A beültetéshez a két ajakzugban történik 1-1 néhány mm-es metszés, melynek később a nyoma nem látható. Az eredmény megfelelő méretválasztás esetén természetes. Az implantátum bármeddig bennmaradhat, illetve később igény esetén könnyen el is távolítható. Nagyon jó, tartós megoldás.

> További képek

> Gyakori kérdések

Kedves Látogató!

Örömmel értesítem, hogy megújult honlapomat a viczianplasztika.hu linkre kattintva érheti el. Itt tájékozódhat minden beavatkozásról, aktualitásról, illetve megtalálhatja a budapesti és szegedi konzultációs helyszíneket is.

Üdvözlettel:

Dr. Viczián Csaba
plasztikai sebész

rvn_digitalis_theme rvn_digitalis_theme_tv_1_4 rvn_digitalis_theme_fwv_1_2