Alsó szemhéjplasztika

Az alsó szemhéj területén legtöbbször a „táskák”, duzzanatok zavaróak, mikor tükörbe nézünk, vagy a rólunk készült fényképeket nézegetjük. Ezektől is fáradtnak nézünk ki.

A vizsgálatkor azonban másra is figyelnünk kell. Az alsó szemhéj és az alatta levő arcközép egy egységet alkotnak, esztétikailag összefüggnek, állapotuk egymást befolyásolja. Sokan nem is veszik észre, hogy az arcközép területén levő hiány, beesettség mennyit ront az alsó szemhéj állapotán is. Ilyen esetben csak egy szemhéj korrekcióval biztosan nem lehet megfelelő eredményt elérni. Ehhez szükséges a megfelelő konzultáció, szemlélet.

Lehetnek olyan eltérések, mikor a korrekció csak az alsó szemhéj területét érinti. Ilyenkor az arcközép kellően telt. A korrekciós műtét megfelelő esetben akár a szemhéjon belülről, külső heg nélkül is megoldható, vagy a szempillasor alatt elhelyezett metszéssel.

A műtét során a konzultáció során megbeszélt eltéréseknek megfelelően a bőr, az alatta levő izom, zsír is módosítható. Akár a meglazult szemhéjszél, vagy szemzug is felemelhető, a szem formája is változtatható.

Természetesen legtöbbször nem a szemforma változtatása, hanem a fiatalos tekintet visszaadása a cél.

Az arcközép területének formálására, a hiány pótlására több lehetőségünk is van. Akár hyaluronsavval, saját zsír átültetéssel, vagy szükség szerint bonyolultabb műtétekkel is megoldható. Mindezt a konzultáció során természetesen előre megbeszéljük.

> Gyakori kérdések

Kedves Látogató!

Örömmel értesítem, hogy megújult honlapomat a viczianplasztika.hu linkre kattintva érheti el. Itt tájékozódhat minden beavatkozásról, aktualitásról, illetve megtalálhatja a budapesti és szegedi konzultációs helyszíneket is.

Üdvözlettel:

Dr. Viczián Csaba
plasztikai sebész

rvn_digitalis_theme rvn_digitalis_theme_tv_1_4 rvn_digitalis_theme_fwv_1_2