Botox kezelés

Az arc területén fokozatosan ráncok alakulhatnak ki. Ha még időben sikerül beavatkoznunk, megelőzhetjük, vagy legalábbis késleltethetjük az öregedést, illetve a műtéti korrekciókat.

Kétféle ráncot különböztethetünk meg: Vannak dinamikus és statikus ráncok. A dinamikus ráncok a mimikai izmok működése miatt jönnek létre, elsősorban a két szemöldök közötti területen (ún. méregráncok), homlokon, illetve a szemek körül (szarkalábak). Ezeknek a kezelésére ideális készítmény a Botox.

A Botox egy idegméreg, amit a megfelelő területre beadva az ott levő izmok működését gátolja. Természetesen nagyon kis mennyiséget használunk, amelynek a szervezetre semmilyen káros hatása nincsen, csak a beadás helyén hat.

Mint minden kezelésnél, itt is cél a természetesség, azaz bizonyos mozgások, kis ráncok megmaradhatnak, de jelentős részük eltűnik. Amennyiben a ráncok, főleg a két szemöldök közötti „haragos ráncok” nagyon mélyek, ráncfeltöltéssel az eredmény még javítható. A ráncok javításán kívül az arc kezelésével akár a szemöldök oldalsó része, az ajak sarka is megemelhető.

Botox kezelés története

A tudósok 1950-ben fedezték fel, hogy a botulinum toxin csökkenti az izomspazmust,  további kutatások igazolták, hogy a starbismus (kancsalság) kezelésében is hatásos. 1989-ben kapja meg az Allergan BOTOX®nevű terméke az engedélyt a kancsalság és a szemhéj spazmus kezelésében. A botox kezelés 2002 -től indul a hódító útjára,  mára a leggyakrabban alkalmazott műtét nélküli szépészeti beavatkozás a világon.

2012-ben 5,7 millió botox kezelés történt csak az Egyesült Államokban, és évi 5-6% növekedést mutat éves szinten. Ezáltal elmondhatjuk, bőven van a tudománynak ismerete a botox kezelés hatásáról pro és kontra.

Botox kezelés menete

Mivel a kezelés nem igényel előkészítést és mindössze pár percet vesz igénybe, a pácienseknek nem szükséges hosszú órákat eltölteni a rendelőben. A beavatkozás félig ülő helyzetben, a bőr fertőtlenítése után egy vékony tű segítségével történik.

Mire figyeljünk a botox kezelés után? 

A botox kezelés után 6 órán keresztül tartózkodjunk a fekvéstől, hajlongástól.
A kezelt területet nem szabad masszírozni, dörzsölgetni. Pár napig kerüljük a sportot,szoláriumot és szaunát. A botox kezelés végeredménye: az arc pihentebb,a tekintet üdébb lesz, az arcvonások kisimulnak.

 Mint minden beavatkozásnak a Botox kezelésnek is lehet ellenjavallata.

A botox kezelés nem ajánlott abban az eseten, ha akut betegségben szenved; ha nem töltötte be a 18. életévét,vagy éppen meghaladta a 65-öt. Ha ismert botox vagy albumin allergiája van. Nem javasolt terhesség és a szoptatás ideje alatt sem.

Botox típusok: Magyarországon többféle készítmény is elérhető. Esztétikai céllal egyedül a Vistabel (Allergan) engedélyezett, a beavatkozások során én is ezt használom.Hatása a kezelt területen általában 4-6 hónapig tart de lehetnek egyéni eltérések is.

Botox speciális hatásai

  • bizonyos fejfájásokra hatásos lehet
  • hónalji, tenyéri fokozott izzadás kezelésére is alkalmas. Ilyenkor a botox hatása kb. 1 év is lehet.

 

> Gyakori kérdések

Kedves Látogató!

Örömmel értesítem, hogy megújult honlapomat a viczianplasztika.hu linkre kattintva érheti el. Itt tájékozódhat minden beavatkozásról, aktualitásról, illetve megtalálhatja a budapesti és szegedi konzultációs helyszíneket is.

Üdvözlettel:

Dr. Viczián Csaba
plasztikai sebész

rvn_digitalis_theme rvn_digitalis_theme_tv_1_4 rvn_digitalis_theme_fwv_1_2