Arcplasztika

Mitől szép egy arc? Bonyolult kérdés. Sokan elemezték a modelleket, híres színészeket, fiatal és idős embereket, hogy ezt a kérdést megfejtsék. Egyértelmű képlet biztosan nincsen. A szépségideál változik nem csak a különböző korokban, de földrajzi területeken is.Fontos a belső kisugárzás, de mellette vannak olyan külső jegyek, vonalak is, melyek a fiatalosságot, szépséget sugallják.

Általánosságban elmondhatjuk, hogy a fiatalos arcforma inkább felfelé szélesedik, talán egy csúcsára állított háromszöghöz hasonlít, míg a kor előrehaladtával az arányok változnak, inkább négyszög forma alakul ki.

Ezt elsősorban a szövetek (bőr, izmok, zsír) megereszkedése, kicsit a csontok változása is okozza.A korábbi korrekciókkal ellentétben a cél a szövetek eredeti helyére való visszahelyezése, ha szükséges akár pótlása, természetes forma kialakítása. Az eredmény nem egy másik ember, nem egy idegen arc. Ugyanúgy a sajátunk, csak korábbi kiadásban. A konzultációra érdemes fiatalkori képet, vagy képeket elhozni, hogy lássuk a változásokat.

A változásoktól függően a korrekció is sokféle lehet. Az arcplasztika gyűjtő fogalom, több különböző műtétet is magába foglalhat.

Kisebb beavatkozással, rövidebb metszéssel, végzett arcplasztika az ún. mini arcplasztika, vagy  MACS lift. Nagyobb megereszkedés, bőrfelesleg esetén hosszabb hegre van szükség. A heg rejtetten helyezkedik el: egy része a hajban található, másik része a fül előtti redőkben, illetve a fül mögött. Az arcplasztika kombinálható más beavatkozásokkal is a lehető legjobb eredmény elérése érdekében (szemhéjplasztikák, szemöldök emelés, feltöltések, zsírátültetés). Kezdetben a hegvonal színe pirosabb, de már néhány hónap után szinte alig látható.

Az arcplasztika  pontos műtéti típusát a konzultáció során választjuk ki.
Kisebb arcpalsztikai beavatkozás akár érzéstelenítésben is elvégezhető, nagyobb műtéthez altatás szükséges. A műtét után néhány napig speciális kötést, maszkot kell viselni a megfelelő gyógyulás eléréséhez. Kezdetben duzzanatok, kék foltok vannak a műtéti területen. A választott arcplasztika műtéttől függően a varratokat 7-10 nap után tudjuk eltávolítani.

> Gyakori kérdések

Kedves Látogató!

Örömmel értesítem, hogy megújult honlapomat a viczianplasztika.hu linkre kattintva érheti el. Itt tájékozódhat minden beavatkozásról, aktualitásról, illetve megtalálhatja a budapesti és szegedi konzultációs helyszíneket is.

Üdvözlettel:

Dr. Viczián Csaba
plasztikai sebész

rvn_digitalis_theme rvn_digitalis_theme_tv_1_4 rvn_digitalis_theme_fwv_1_2