Zsírátültetés

A más testtájról eltávolított zsír átültetése régóta foglalkoztatta a plasztikai sebészeket. Sokáig a zsírszívással eltávolított zsír kidobásra került.

Ma már megoldott, elfogadott műtéti megoldás a saját zsír átültetése testünk más részeire.

Az arc területén ennek nagyon nagy jelentősége van. Nagyon jól lehet pótolni az öregedés kapcsán elveszett szöveteket, formálni az arcot, fiatalos formát kialakítani. Az arc területén napjainkban ez az egyik leggyakoribb beavatkozás.

Az átültetett zsír nem csak a fentebbi hatásokat fejti ki, de a benne levő anyagok, enzimek, őssejtek révén a környező szöveteket is javítja, a bőr is simábbá, teltebbé válik. Leggyakrabban az arcközép, a járomív területén, az ajkak körül alkalmazzuk. De gyakori hely a szemöldök, halánték, illetve a felső szemgödör területe is.

Általában más beavatkozással együtt történik, de önmagában, zsírszívással együtt is végezhető.

Területtől függően az átültetett zsír bizonyos része felszívódik, másik része viszont tartósan beépül, örökre az új helyen marad. A megmaradás aránya akár 60-80 % is lehet, az ajkak körüli részeken ez kevesebb, 20-30%. Későbbi időpontban ismételve az eredmény még fokozható.

Az arc területére a zsírátültetés akár helyi érzéstelenítésben is megoldható. Amennyiben más műtétekhez kapcsoljuk, altatásra is szükség lehet. Jelenleg szinte minden arcplasztikának része a zsírátültetés is, ezzel a kombinációval lehet a legjobb, legtermészetesebb eredményeket elérni.

Kedves Látogató!

Örömmel értesítem, hogy megújult honlapomat a viczianplasztika.hu linkre kattintva érheti el. Itt tájékozódhat minden beavatkozásról, aktualitásról, illetve megtalálhatja a budapesti és szegedi konzultációs helyszíneket is.

Üdvözlettel:

Dr. Viczián Csaba
plasztikai sebész

rvn_digitalis_theme rvn_digitalis_theme_tv_1_4 rvn_digitalis_theme_fwv_1_2