Ráncfeltöltés

A mélyebb ráncok kezelésére két lehetőség van:

A dinamikus ráncokra a Botox, a statikus ráncokra a feltöltő anyagok használata a legjobb. A két megoldást akár kombinálni is lehet.

A ráncfeltöltő anyagok közül vannak felszívódóak, illetve nem felszívódó, tartós hatásúak. Ezen utóbbi anyagok használata nem javasolt, mivel hosszú idő alatt sok rossz hatásuk is lehet: begyulladhatnak, csomósodhatnak, vándorolhatnak, gócos gyulladás forrásai lehetnek. Ezen szövődmények megoldása legtöbbször csak műtéttel, heggel megoldható.

A felszívódó anyagok közül ráncfeltöltés kapcsán a legtöbb tapasztalat a hyaluronsav tartalmú anyagokkal van. Ez egy természetes  anyag, mely testünkben, szöveteinkben is jelen van, semmilyen káros hatása nincsen. Beadása után önmagában volument pótol, kiemel, illetve a későbbiekben még vizet vonz magához, megduzzad, így érve el a ráncfeltöltés hatását.

A ráncfeltöltés hatása az alkalmazott területtől függően 6-12 hónap lehet.
Az ajkak körüli területen az  anyag általában hamarabb lebomlik (a sok mozgás miatt), arcon a ráncfeltöltés hatása tartósabb.
Leggyakoribb alkalmazási hely az orr és száj között kialakult barázda, ajak körüli ráncok területe, ajkak formázása.

Magyarországon nagyon sok hyaluronsav tartalmú anyag elérhető. A ráncfeltöltés biztos eredménye érdekében érdemes jó minőséget választani, mellyel hosszú távú klinikai eredmények is vannak. A klinikán elsősorban a Juvederm (Allergan) termékeket használjuk.

> Gyakori kérdések

Kedves Látogató!

Örömmel értesítem, hogy megújult honlapomat a viczianplasztika.hu linkre kattintva érheti el. Itt tájékozódhat minden beavatkozásról, aktualitásról, illetve megtalálhatja a budapesti és szegedi konzultációs helyszíneket is.

Üdvözlettel:

Dr. Viczián Csaba
plasztikai sebész

rvn_digitalis_theme rvn_digitalis_theme_tv_1_4 rvn_digitalis_theme_fwv_1_2