Szemöldök/halánték emelés

Sajnos mindannyian tapasztaljuk, hogy idővel a szöveteink is változnak – lazábbak lesznek, emiatt a gravitáció is jobban érvényesül. Ez az egész arcon, így a homlok, halánték területén is észlelhető de leginkább a szemöldök helyzetén mérhetjük le.

Hölgyeknél a szemöldök ideális formája oldalra kissé felfelé ívelő, a szemüreg szélénél magasabban helyezkedik el. Mikor lejjebb kerül, a szem, tekintet zártabbá válik, fáradtabb megjelenést kölcsönöz. Kipróbálható,hogy a szemöldök lefelé nyomásával a szemhéjon is felesleg jelenik meg, illetve emelésével ez a felesleg eltűnik, vagy kisebb lesz, a szem nyitottabbá válik.

Sokszor felső szemhéjplasztikára jelentkeznek be, de a probléma a szemöldök, halánték megereszkedése. Ilyenkor a megoldás egy korrekciós műtét, amikor minden visszakerül a helyére.

Ez több módon is elérhető. Nagyon enyhe megereszkedés esetén akár megfelelően alkalmazott Botox kezelés is segíthet. Kisebb megereszkedés a felső szemhéjplasztika metszésén (link) át is korrigálható, speciális belső varratokkal. Nagyobb eltérés esetén a beavatkozás a hajvonal mögött vezetett kis metszésen át végezhető el. A metszés rejtett, a hajban nem látható. Hajvesztést nem okoz, hatása természetes.

Ezen beavatkozások akár önmagukban, érzéstelenítésben, akár más műtéttel kombinálva is elvégezhetőek, jó eredményt adnak.

> Gyakori kérdések

Kedves Látogató!

Örömmel értesítem, hogy megújult honlapomat a viczianplasztika.hu linkre kattintva érheti el. Itt tájékozódhat minden beavatkozásról, aktualitásról, illetve megtalálhatja a budapesti és szegedi konzultációs helyszíneket is.

Üdvözlettel:

Dr. Viczián Csaba
plasztikai sebész

rvn_digitalis_theme rvn_digitalis_theme_tv_1_4 rvn_digitalis_theme_fwv_1_2